25 januari 2024_Excursie boring Havelte

Het was een mooie schooldag vandaag. Op uitnodiging van Boksebeld Infra B.V. zijn we met onze eerste jaars in Havelte geweest. Daar was men bezig met een gestuurde boring in opdracht van Waterschap Drents Overijsselse Delta, engineering door Roelofs.
De boring van ruim 600 meter is nodig voor de aanleg van een persleiding. Na een prettig ontvangs met koffie en koek kregen we een uitleg over de werkzaamheden. Aansluitend mochten we op de boorlocatie kijken hoe het boren in zijn werk gaat. De mensen van Van Vulpen namen de tijd om goed uit leggen hoe het boorproces in zijn werk gaat met de electrisch aangedreven boorstelling.
Na het kijken bij het boren hebben we gezien hoe de kunststof leidingdelen van 12 meter van Wavin aan elkaar worden verbonden d.m.v. spiegellassen.

Na een aangeboden lunch vertrokken we rond de middag weer naar school.

Leuk om vanuit onze opleiding ook diverse oud-studenten terug te zien op het project, een excursie in de Grond-, Weg- en Waterbouw is soms net een reünie.

Dank aan alle betrokkenen.

Onderstaand wat foto’s van de excursie.

14 december 2023 en 11 januari 2024 Stageterugkomdagen

Op 14 december en 11 januari zijn de stageterugkomdagen van de derde respectievelijk vierde jaars georganiseerd. Zoals de studenten van ons gewend zijn, proberen wij de terugkom momenten altijd wat extra glans te geven. Dit maal was het thema met glans van de schans.

In de achtertuin van het Deltion College, bij indoor Skicentrum Leenman werden de klassen ontvangen, waar onder het genot van een drankje en een (borrel)hapje de studenten hun skikunsten konden vertonen.

Bij de terugkomdag van de vierde jaars was ook Enginear aanwezig. Enginear helpt studenten met carrière advies en het vinden van een passende baan. Thema’s als: wil ik doorstuderen aan de hogeschool, welke baan/bedrijf past er écht bij mij en hoe werkt de salarisonderhandeling nou eigenlijk zijn besproken door Laurie en Vera? Na de workshop kregen de studenten van Enginear digitaal een nuttige hand-out met tips om de CV in orde te maken, nuttig bij sollicitaties die vast komen gaan.

Onderstaand wat foto’s van de gezellige en educatieve middagen.

13 oktober 2023_Bruggentocht

Vandaag stond de jaarlijkse bruggentocht op het programma. De eerste jaars studenten gaan op de fiets langs diverse #Civiele #Kunstwerken. Bijvoorbeeld bruggen, viaducten en een sluis. De studenten kregen ook een rondleiding door de #Twistvlietbrug, de brugverbinding tussen Holtenboek en Stadshagen. Patrick Douwsma van de Gemeente Zwolle ging samen met de studenten door de brug. Traditiegetrouw kregen de studenten een vers bereide #BroodjeHamburger als lunch.

#Mooiwerk #DeGWWMaaktHet #Leerzaam #Bruggentocht #Fietsen #Zwolle

27 september 2023_Excursie Boskalis

Vandaag zijn we met de 1ste en 2e jaars studenten Infra-GWW van het Deltion College op excursie geweest naar #IJburg en #Harderwijk. In opdracht van de Gemeente Amsterdam wordt IJburg uitgebreid met nieuw land bestemd voor nieuwe woningen. In opdracht van de Gemeente Harderwijk wordt een herontwikkeling #Waterfront uitgevoerd, tevens bestemd voor woningbouw. We hebben kennis gemaakt met de natte waterbouw en het verplaatsen van grote hoeveelheden zand.
Dank aan Boskalis Nederland, in het bijzonder aan Natasja Tammer en Kees de Boer voor het ontvangst.
👷‍♂️ 👷‍♀️ 🚧 🚢 🌞 💪
#Mooiwerk #DitIsMBO #Leerzaam #Excursie #Waterbouw #GWW

11 september 2023_Excursie kademuren Breezicht

Vandaag waren de eerstejaarsstudenten te gast bij Reimert Groep op het project Kademuren Breezicht Noord in Zwolle.

Het was een mooie ochtend, waar Theo Steenbergen, hoofduitvoerder, het werk als aannemer heeft toegelicht. Ook hebben we de verschillende stadia van de werkzaamheden gezien voor de realisatie van de kademuren en de duiker.

Dank Theo en Jasmijn voor het ontvangst, een mooie praktische presentatie van jullie werkzaamheden. Een waardige invulling voor het vak praktijk!

#infra #stage #GWW #toekomst

7 september 2023_Startpakketten

Vandaag zijn de 1ste jaars studenten begonnen met de eerste lessen. Kennis maken met het eerste project “De Woonstraat”. Deze ochtend zijn de studenten ook voorzien van een startpakket. Met dit startpakket kunnen alle studenten beginnen aan hun eerste opdracht. Ze maken een veldwerk van hun eigen woonstraat.
Dit startpakket is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Infra-GWW

Is uw bedrijf nog geen lid, en heeft u wel interesse. Informeer dan vrijblijvend per e-mail: vriendenvandeInfra-GWW@deltion.nl

#Vrienden #Dankbaar #Mogelijkheden

6 en 7 september 2023_Introductiedagen

Gisteren zijn we begonnen aan de introductie van 30 eerste jaars studenten GWW BOL-4. Ze zijn begonnen met het maken en testen van een #vakwerkbrug, dit deden we op het Deltion College. De middag zijn de studenten actief bezig geweest met #Klimmen#ArcheryTag en #BubbleFootball bij Klimbos Overijssel.
Vandaag zijn we op 2 excursies geweest. We begonnen bij dijkversterking Tiel-Waardenburg. Een samenwerking tussen Dura VermeerPloegam en Van Oord. En vervolgens zijn we weer noordwaarts gegaan richting Nunspeet naar het project Stationsomgeving Nunspeet, hier waren we op bezoek bij BAM Infra Nederland. Op beide projecten kregen onze studenten uitleg en een rondleiding over het werk. Er was 1 rode draad deze dag #Elektrisch#Materieel ⛽ ➡ 🔌 ⚡
Dank aan Martijn JansenBasten HeegRino ter Wal en Jarik Eenkhoorn voor deze leerzame dag!

#MooiWerk #Toekomst #VriendenvandeInfraGWW